Skip to main content

 

Med 7 album i bagaget och mer än en halv miljard streams världen över har Smash Into Pieces blivit ett av Skandinaviens snabbaste växande rockband. Musikgruppen har varit aktiva sedan 2009. Det svenska rockbandet spelar en mix mellan rå rock, electro och pop, låt os kalla det Electro Rock! Bandet sticker ut på grund av den maskerade APOC som är DJ, trummis och frontfigur för bandet.

Medlemmar av Smash Into Pieces

Chris Adam Hedman Sörbye – Sång

 Bandets sångare Chris Adam har ett vokalt register som är bandets hjärta. Den 35-årige artisten är den enda sångaren i bandet. Utöver bandet öppnade Chris år 2015 en rockklubb i hemstaden Örebro, under namnet Örebro Rawk Klubb. Chris har en flickvän och en son.

Benjamin Jennebo – Gitarr

36-åriga Benjamin Jennebo är bandets gitarrist. Han är även låtskrivare och har exempelvis varit med och Victor Crones Mello-bidrag ’Troubled Waters’. Jennebos gitarrspelande är en drivande kraft som gör bandet till ett av Skandinaviens bästa rockband.

Per Bergquist – Gitarr

39-åriga Per Bergquist är även han gitarrist i bandet. Tillsammans med Benjamin Jennebo skapar han bandets distinkta sound.

The Apocalypse DJ – Trummor

Den rytmiska pulsen i bandet mash Into Pieces orkestreras av The Apocalypse DJ, också känd som APOC. Den anonyma figuren kom in i bandet 2017 efter att dåvarande trummisen och basspelaren hoppat av. Apoc är klädd i mask och väljer att hålla sin verkliga identitet hemlig.

”Apoc” – Karaktären Bakom Masken

The Apocalypse DJ introducerades för i samband med släppet av det andra albumet, ”The Apocalypse DJ”. Samtidigt ersattes två av de tidigare medlemmarna av APOC. Det nya tillskottet gav bandet inte bara en nytänd energi utan också ett helt nytt sound, kryddat med elektroniska element. Dessutom öppnade detta upp för spännande kreativa möjligheter och en ökad bredd i deras musikaliska uttryck.

Det som gör den här gåtfulla DJ:n unik är hans val att alltid dölja sitt ansikte bakom en mystisk svart mask. Det är oklart om masken skapades för hans inträde i bandet eller om den hade en historia innan dess. Hittills är det ingen som vet vem som gömmer sig bakom The Apocalypse DJ. Ingen vet när, var eller hur han uppstod… Det enda vi vet är att han är här för att stanna!

Apoc, som han kallas, är bandledare för rockbandet. Han låter sina handlingar tala för sig själv, och ingenting kommer i hans väg när han bestämt sig. Med färdigheterna hos en superhjälte, DJ, fallskärmsjägare och professionell gamer har Apoc även blivit världens första mobila trummis. Dessutom adderar han sina electro-beats och galna konster till bandets liveshower. Otvivelaktigt har Apocs mångsidighet lyft bandets scennärvaro till en helt ny nivå.

Smash Into Pieces – Melodifestivalen

Smash Into Pieces debuterade i Melodifestivalen 2023, där deras deltagande resulterade i en imponerande tredjeplats i finalen. Denna prestation gjorde bandet till det bäst placerade bandet inom metal/hårdrock i Melodifestivalens historia och det högst rankade rockbidraget sedan YOHIO år 2013.

I den fjärde deltävlingen 2023, som ägde rum i Malmö, hade Smash Into Pieces startnummer 3. Deras kraftfulla framträdande säkrade bandet en välförtjänt plats i finalen. I finalen i Stockholm hade bandet startnummer 7 och upprepade framgången genom att kamma hem en imponerande placering, nämligen tredjeplats.

Smash Into Pieces stod som artist för bidraget ”Six Feet Under”, och låtskrivarteamet bakom detta mäktiga nummer inkluderade Chris Adam, Per Bergquist, Joy Deb, Linnea Deb, Benjamin Jennebo, Andreas ”Giri” Lindbergh och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. Deras deltagande i Melodifestivalen 2023 etablerade inte bara bandet som en kraft att räkna med inom tävlingen utan cementerade också deras ställning som banbrytare inom metal/hårdrock-genren. Six Feet Unders lyrics handlar om en depression sångaren gick igenom för några år sedan.

2024 är bandet tillbaka för att följa upp fjolårets succé då de är aktuella i tävlingen med låten ‘Heroes Are Calling. Musikgruppen kommer deltog i den första deltävlingen i Malmö och gick direkt till final. Smash Into Pieces gör sig nu redo att inta scenen på Friends Arena den 9 mars tillsammans med bland annat Lisa Ajax. Låten Heroes Are Calling är skriven av ett imponerande team av låtskrivare, inklusive Per Bergquist, Joy Deb, Linnea Deb, Chris Adam Hedman Sörbye, Benjamin Jennebo, Andreas ”Giri” Lindbergh och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. Det är värt att notera att samma konstellation av låtskrivare står bakom deras tidigare framgångsrika bidrag ”Six Feet Under”.

Album och populära låtar

Smash Into Pieces släppte sin första singel, ”Fading”, 2009, och debutalbumet ”Unbreakable” nådde topp 7 på den svenska albumlistan 2013. Deras andra album, ”The Apocalypse DJ”, släpptes 2015, följt av singlarna ”Checkmate”, ”Stronger” och ”Color of Your Eyes”. År 2016 släpptes singeln ”Merry Go Round” inför det tredje albumet, ”Rise and Shine” (2017), med singlarna ”Higher” och ”Boomerang som bandet gör med Melodifestivalsaktuella Jay Smith”. Ett år efter ”Rise and Shine” kom albumet ”Evolver” (2018), följt av ”Arcadia” (2020) som innehåller hitlåten ‘All Eyes On You’.

2021 kom albumet ”A New Horizon”, där finns bland annat låten Broken Parts som har fått mycket utrymme på diverse playlists. En deluxe-version av det senare släpptes i oktober 2021 med akustiska versioner. Bandet har uppmärksammats för sin kronologiska musikvideoserie, där varje låt på gruppens två konceptalbum Arcadia (2020) och A New Horizon (2021) är sammanlänkade i en serie episoder som handlar om den parallella verkligheten Arcadia.

Smash Into Pieces i Sverige och Globalt

Bandet har en imponerande turnéhistorik och har besökt flertalet orter runtom i Sverige. De har inte enbart uppträtt i Stockholm och Malmö i samband med Melodifestivalen utan även gjort succé i bland annat Örebro, Göteborg och Karlstad.

Smash Into Pieces har även etablerat sig internationellt och har en gedigen erfarenhet av att turnera i europeiska länder såsom Tyskland och England. Under hösten 2023 genomförde de en imponerande månadslång europaturné som omfattade länder som Tyskland, Storbritannien, Polen, Italien, Frankrike, Belgien, Nederländerna, och Schweiz.

Kommande Evenemang och Turnéer

Nu gör Smash Into Pieces sig redo för en vår fylld med spelningar i flera svenska städer, däribland Lund, Ljungby, Uddevalla, Borås, Skövde, Västerås, Huskvarna, Ronneby och Kalmar. Något som gör bandet unikt är deras evenemang ”Smash For Kids” – en dagskonsert som passar alla åldrar och ger möjlighet att uppleva rockbandet live.

Under våren 2024 planerar bandet en omfattande turné i Nordamerika med några av de mest prestigefyllda stoppen, inklusive New York, Chicago, Seattle, Toronto och West Hollywood. Detta markerar en fortsättning på deras framgångsrika internationella turnéer.

Nyheter och Artiklar